Salsa z černých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z černých fazolí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15009 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
130 g | Fazole černé |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 645,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Fazole černé, Koriandr čerstvý, Limetka, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa z černých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Slijeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zakryté asi 40 minut, doměkka. Slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Chilli pasado namočíme asi na 10 minut do horké vody, až změkne. Necháme okapat, rozřízneme, odtraníme semena, stopku a dužinu jemně pokrájíme. |
3 | Červenou papriku chilli fresno napíchneme na grilovací špíz a opečeme nad ohněm, až se slupka spálí. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit, poté oloupeme slupku, vyjmeme semena a nakrájíme najemno. |
4 | Červenou cibuli nasekáme najemno, smícháme s fazolemi, chilli, nastrouhanou kůrou z limetky, olejem, pivem a svazkem nasekaného koriandru. Osolíme, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit. |
Poznámka
Pivo použijeme mexické, ležák zn. Dos Equis. Můžeme ale zcela vynechat