Recept

Omáčka z chilli guajillo

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15012
Kategorie: Salsy

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Oregano sušené
2 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 579kJ
3% Sacharidy 11 g
3% Tuky 2 g
12% Sodík 240 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka z chilli guajillo postup přípravy receptu:

1

Rajčata pokrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby s paprikami a celými stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45-60 minut, až budou rajčata a papriky načernalé.

2

Papriky vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Rajčata oloupeme a chilli namočíme na 15 minut do horké vody, až změknou.

3

Papriky vyndáme ze sáčku a oloupeme, rozřízneme a odstraníme semena a středy, dužinu nakrájíme nahrubo a vložíme do mixéru. Chilli nacháme okapat, odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s rajčaty do mixéru. Opečený česnek vymačkáme ze slupky a přidáme do mixéru, přidáme oregano, cukr, vývar a zpracujeme na hladkou pastu.

4

Směs vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10-15 minut, až se omáčka vyvaří na polovinu.

5

Přendáme do mísy a ihned podáváme. Můžeme nechat vychladit a podávat studené. V lednici vydrží omáčka až týden.

Poznámka

Do omáčky použijeme 2 chilli papriky ancho a 2 guajillo. Pokud nemáme, použijeme klasické chilli papričky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept