Omáčka z chilli guajillo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z chilli guajillo
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15012 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 95,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Oregano sušené, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z chilli guajillo postup přípravy receptu:
1 | Rajčata pokrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby s paprikami a celými stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45-60 minut, až budou rajčata a papriky načernalé. |
2 | Papriky vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Rajčata oloupeme a chilli namočíme na 15 minut do horké vody, až změknou. |
3 | Papriky vyndáme ze sáčku a oloupeme, rozřízneme a odstraníme semena a středy, dužinu nakrájíme nahrubo a vložíme do mixéru. Chilli nacháme okapat, odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s rajčaty do mixéru. Opečený česnek vymačkáme ze slupky a přidáme do mixéru, přidáme oregano, cukr, vývar a zpracujeme na hladkou pastu. |
4 | Směs vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10-15 minut, až se omáčka vyvaří na polovinu. |
5 | Přendáme do mísy a ihned podáváme. Můžeme nechat vychladit a podávat studené. V lednici vydrží omáčka až týden. |
Poznámka
Do omáčky použijeme 2 chilli papriky ancho a 2 guajillo. Pokud nemáme, použijeme klasické chilli papričky.