Salsa z batátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z batátů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15014 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
450 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Limetka |
0,5 ks | Okurka salátová |
3 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 742,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Chilli paprička, Cibule, Limetka, Okurka salátová, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Salsa z batátů postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout. |
2 | Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky. |
3 | Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě. |
4 | V lednici můžeme uchovat až 3 dny. |
Poznámka
Batáty jsou kulatá, hnědá kořenová zelenina. Lze nahradit vodním kaštanem. Chilli papričku použijeme odrůdy fresno.