Salsa z nopales - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z nopales
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15016 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
3 ml | Ocet jablečný |
100 g | Rajčata zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazolové lusky zelené, Ocet jablečný, Rajčata zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Salsa z nopales postup přípravy receptu:
1 | Chilli odrůdy fresno napíchneme na špíz a opečeme nad plamenem, až se na slupkách začnou tvořit puchýře. Opečené vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, odstraníme slupku, semena a nakrájíme nahrubo. |
2 | Trny z nopales odstraníme, odřízneme tlustý konec u každého plátu, opláchneme, nakrájíme na pruhy a potom na malé kousky. |
3 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme nopales, cibuli a oloupané stroužky česneku. Vaříme 10-15 minut, do změknutí. |
4 | Směs necháme okapat v sítu a dvakrát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme cibuli a česnek. |
5 | Červenou cibuli a tomatillos nakrájíme najemno, vložíme do mísy a přidáme kaktus a chilli. |
6 | Směs nandáme do velké zavařovací sklenice, zalijeme jablečným octem a uzavřeme. Dáme do lednice alespoň na 1 den, občas obrátíme. Salsa vydrží až 10 dnů. |
Poznámka
Nopales jsou křehké listy jedlého kaktusu. Známy jsou také jako opuncie, můžeme nahradit zelenými fazolkami. Tomatillos můžeme nahradit zelenými rajčaty.