Salsa z čajotu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z čajotu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15019 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
0,5 ks | Meloun cukrový |
200 g | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 591,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cukr krupice, Limetka, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa z čajotu postup přípravy receptu:
1 | Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse. |
2 | Omáčku chilli nebo habaněro rozmícháme s limetkovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na směs melounu a čajotu. |
3 | Dobře promícháme a před podáváním necháme hodinu v chladu. V lednici vydrží salsa až 3 dny. |
Poznámka
Čajot je zeleninová hruška, chutí připomíná okurku, v pokrmu jí můžeme čajot nahradit.