Recept

Omáčka z dýňových semen

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15020

Ingredience

3 kávová lžička Chilli omáčka
130 g Dýňová semínka
1 polévková lžíce Olej olivový
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
300 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
3% Sacharidy 10 g
26% Tuky 19 g
15% Sodík 302 mg
21% Bílkoviny 12 g

Omáčka z dýňových semen postup přípravy receptu:

1

Zahřejeme pánev se silným dnem, přidáme syrová semena dýně a pražíme nasucho za stálého míchání, až začnou pukat.

2

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a měkká. Necháme trochu vychladnout a oloupeme.

3

Semena dýně dáme do robota a zpracujeme na hladkou pastu. Přidáme rajčata, česnek, vývar a vše zpracujeme.

4

Rozpálíme olej, přidáme chilli omáčku a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Přidáme směs z dýňových semen a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, až omáčka zhoustne a bude jí asi polovina, osolíme.

5

Podáváme k masům nebo zelenině. V chladu vydrží až týden.

Poznámka

Semena dýně se nesmí připálit, omáčka by byla hořká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept