Zdravý recept

Kořenící směs Adobo

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15024
Kategorie: Marinády

Ingredience

1 ks Česnek
7 ks Chilli paprička
6 ks Hřebíček
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr celý
120 ml Ocet vinný
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Skořice celá
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 35 kcal
Kilojoule 145kJ
2% Sacharidy 8 g
1% Tuky 1 g
13% Sodík 266 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kořenící směs Adobo postup přípravy receptu:

1

Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut.

2

Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek.

3

Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme.

4

Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily.

5

Použijeme jako marinádu na masa.

Poznámka

Do marinády použijeme 5 papriček odrůdy ancho a 2 odrůdy pasilla. Pokud nemáme, nahradíme je klasickou chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept