Mražený kaštanový krém s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený kaštanový krém s medem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15029 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
125 g | Kaštany jedlé |
2 polévková lžíce | Meduňka |
4 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Pistácie |
1 ks | Pomeranče |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 315,2mg |
Draslík | 326,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaštany jedlé, Med včelí, Pistácie, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený kaštanový krém s medem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané jedlé kaštany a šťávu vymačkanou z pomeranče společně rozmixujeme. |
2 | Vejce, cukr a žloutky šleháme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a mícháme asi 5 minut. Potom do pěny vmícháme kaštanové pyré, pomerančovou kůru a med. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Formu vyložíme fólií a střídavě na ni klademe vrstvu krému a vrstvu omytých meduňkových lístků. Uložíme na 6 hodin do mrazničky. |
4 | Mražený krém nakrájíme na plátky a ozdobíme nasekanými pistáciemi a meduňkou. |