Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi
Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1503 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
55 g | Hrášek |
225 g | Játra drůbeží |
55 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 563,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 505,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Mandle, Olej rostlinný, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky. |
2 | V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř. |
3 | V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům. |
4 | Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme. |
Poznámka
Mandle můžeme nahradit kešu oříšky, místo jater můžeme použít kuřecí prsa. Podáváme s rýží.