Jednoduchý recept

Tortillová polévka

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15032

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 plátek Tortilla
1 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
49% Sodík 984 mg
8% Bílkoviny 4 g

Tortillová polévka postup přípravy receptu:

1

Kukuřičnou tortillu rozřežeme na proužky asi 2 cm široké.

2

Do pánve vlijeme na 2 cm oleje, rozpálíme a tortilly osmažíme, aby byly křupavé a zlatohnědé. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

3

Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 2-3 minuty na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, polévka by byla hořká.

4

Rajčata z konzervy necháme okapat, nakrájíme a přidáme k cibuli na pánvi, přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu. Necháme 10 minut vařit.

5

Svazek koriandru nasekáme, přidáme do polévky a okořeníme. Čtyři polévkové misky nahřejeme, na dno každé dáme několik kousků tortilly a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept