Polévka z avokáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z avokáda
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15034 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 652,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Koriandr čerstvý, Limetka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z avokáda postup přípravy receptu:
1 | Dužinu nakrájíme nahrubo, vložíme do mixéru, přidáme 4 lžíce créme fraiche nebo zakysanou smetanu a zpracujeme dohladka. |
2 | V kastrolu zahřejeme vývar, přimícháme zbytek créme fraiche a sůl. |
3 | Do avokádové směsi přidáme limetkovou šťávu, krátce promixujeme a vmícháme do vývaru. Mírně prohřejeme, nevaříme. |
4 | Svazek koriandru nasekáme, polévku nalijeme do nahřátých misek a posypeme koriandrem a pepřem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Polévku připravujeme těsně před podáváním.