Alsaská zelná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alsaská zelná polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15036 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Majoránka |
300 g | Tlačenka tmavá lidová |
1 polévková lžíce | Tuk |
500 ml | Víno červené |
1 l | Vývar zeleninový |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 919,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 197,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Jablka, Majoránka, Tuk, Víno červené, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tlačenka tmavá lidová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alsaská zelná polévka postup přípravy receptu:
1 | Zelí necháme okapat. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka spolu s opraným vínem vložíme do vroucího vývaru smíchaného s červeným vínem a necháme povařit 3 minuty. Tlačenku pokrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném omastku 3 minuty a spolu se zelím přidáme do polévky. |
2 | Polévku okořeníme majoránkou a servírujeme. |