Chiles rellenos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chiles rellenos
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15038 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
115 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
200 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 131,8mg |
Draslík | 292,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika zelená, Pepř bílý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chiles rellenos postup přípravy receptu:
1 | Papriky po straně rozřízneme, vložíme na suchou pánev a opečeme, až se na nich objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyjmeme semena a odložíme. |
2 | Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, uvaříme do měkka, slijeme. |
3 | Smícháme tučný tvaroh, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a brambory, důkladně promícháme. |
4 | Každou papriku naplníme směsí a dáme na hodinu ztuhnout. Z bílků ušleháme pevný sníh, v míse utřeme žloutky do pěny, opatrně vmícháme sníh. Mouku okořeníme solí a bílým pepřem. |
5 | V pánvi rozpálíme olej, papriky obalíme v mouce a poté ve směsi vajec, opatrně vložíme do oleje, smažíme do zlatova. |
6 | Necháme vykapat na ubrousku, podáváme horké. |
Poznámka
Náplň promícháváme opatrně, aby se brambory nerozmačkaly.