Petrželová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15040 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Petržel kořen |
2 ks | Pstruh uzený |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
250 ml | Víno rýžové čínské |
1 l | Vývar zeleninový |
0,5 polévková lžíce | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 177,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 224,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Petržel kořen, Sezam - semena, Víno rýžové čínské, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pstruh uzený, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou petržel nakrájíme na slabá kolečka, nať nasekáme. |
2 | Cibuli oloupeme, spolu s petrželí orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme sójovou omáčku a pastu, zalijeme vývarem, rýžovým vínem, vaříme na mírném ohni 6 minut. |
3 | Pstruhové filety nakrájíme a rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme sezamovými semínky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.