Taquitos s hovězím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taquitos s hovězím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15044 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Hovězí maso zadní |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
750 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 287,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 26,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kmín drcený, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Salát hlávkový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taquitos s hovězím postup přípravy receptu:
1 | Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme. |
2 | Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek. |
3 | V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce. |
4 | Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily. |
5 | Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé. |
Poznámka
Mouku na tortilly použijeme mexickou masa harina nebo kukuřičnou. Cibulovou pochoutku můžeme nahradit klasickou cibulí nebo nakládanou.