Empanadas s náplní ropas viejas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Empanadas s náplní ropas viejas
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 310,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 53,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Empanadas s náplní ropas viejas postup přípravy receptu:
1 | Mouky smícháme se solí, přilijeme vodu, až vznikne hladké těsto, utvoříme kouli, zabalíme do fólie a dáme do lednice. |
2 | V pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme maso, utřený česnek a smažíme do hněda. Rajčata spaříme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostky a vložíme do mísy. |
3 | Chilli rozřízneme, vyndáme semena, nakrájíme na jemno a přidáme k rajčatům. Cibuli nasekáme na jemno, vsypeme k rajčatům, posypeme kmínem a promícháme. Přidáme ke směsi masa, osolíme a dusíme 10 minut na mírném ohni, občas promícháme. |
4 | Těsto na tortilly rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu vytvoříme placky. Na polovinu každé tortilly dáme trochu masové směsi, okraje navlhčíme a tortillu přeložíme, aby se vytvořily půlkruhy, okraje dobře přitiskneme. |
5 | Smažíme ve větší pánvi v horkém oleji, z obou stran, do zlatova. Můžeme podávat horké i studené. |
Poznámka
Do těsta lze zapracovat trochu sádla nebo oleje, je potom vláčnější.