Recept

Empanadas s náplní ropas viejas

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15047
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Kmín drcený
150 g Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 731kJ
7% Sacharidy 25 g
4% Tuky 3 g
8% Sodík 162 mg
20% Bílkoviny 11 g

Empanadas s náplní ropas viejas postup přípravy receptu:

1

Mouky smícháme se solí, přilijeme vodu, až vznikne hladké těsto, utvoříme kouli, zabalíme do fólie a dáme do lednice.

2

V pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme maso, utřený česnek a smažíme do hněda. Rajčata spaříme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostky a vložíme do mísy.

3

Chilli rozřízneme, vyndáme semena, nakrájíme na jemno a přidáme k rajčatům. Cibuli nasekáme na jemno, vsypeme k rajčatům, posypeme kmínem a promícháme. Přidáme ke směsi masa, osolíme a dusíme 10 minut na mírném ohni, občas promícháme.

4

Těsto na tortilly rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu vytvoříme placky. Na polovinu každé tortilly dáme trochu masové směsi, okraje navlhčíme a tortillu přeložíme, aby se vytvořily půlkruhy, okraje dobře přitiskneme.

5

Smažíme ve větší pánvi v horkém oleji, z obou stran, do zlatova. Můžeme podávat horké i studené.

Poznámka

Do těsta lze zapracovat trochu sádla nebo oleje, je potom vláčnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept