Zeleninové bramborové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové bramborové placky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15048 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
6 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 hrst | Libeček |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 645,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Kmín celý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové bramborové placky postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě 18 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zbylou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. |
3 | Okapané brambory vložíme do hrnce s horkým vývarem a rozmixujeme. K bramborám přidáme všechnu zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme kmín. |
4 | Olej rozehřejeme na pánvi a z bramborového těsta tvarujeme placky, vkládáme do oleje a smažíme dozlatova. |
5 | Hotové placky upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme se sklenicí podmáslí. |