Zelné závitky s celerem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s celerem a cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15049 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
500 g | Kaštanové pyré |
1 špetka | Kmín římský |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 l | Vývar zeleninový |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 805,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Kmín římský, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštanové pyré, Nové koření mleté, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s celerem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme jednotlivé listy zelí, krátce namočíme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na pracovní desku. |
2 | Celer i cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Smícháme s kaštanovým pyré, okořeníme muškátem a kmínem. Řádně promícháme. Směs rozdělíme na zelné listy, okraje založíme, vytvoříme závitky, které upevníme špejlí. |
3 | Vývar uvedeme do varu, závitky do něj vložíme a vaříme 10 minut. Poté upravíme a na talíře, servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.