Zeleninové lupínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové lupínky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15050 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
400 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
400 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl bylinková |
400 g | Topinambury |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 831,8mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Kopr čerstvý, Oregano sušené, Petržel kořen, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pastinák, Pepř černý mletý, Sůl bylinková, Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové lupínky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Rozdělíme na dvě poloviny, první polovinu posypeme oreganem, tymiánem, druhou koprovými semínky. |
2 | Lupínky rozložíme na vymaštěný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut. |
3 | Lupínky servírujeme s tvarohovou pěnou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.