Zeleninový nákyp s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový nákyp s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15053 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 ml | Minerální voda jemně perlivá |
1 špetka | Nové koření mleté |
4 ks | Pepř černý celý |
210 g | Řeřicha |
2 špetka | Sůl |
1 špetka | Sůl bylinková |
8 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 494,0mg |
Draslík | 835,0mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pepř černý celý, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Minerální voda jemně perlivá, Nové koření mleté, Sůl bylinková, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový nákyp s vejci postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi podusíme zeleninu, osolíme špetkou soli, přidáme kmín a nové koření. Hotové zchladíme. |
2 | Minerálku rozmícháme s vejci, osolíme a opepříme. |
3 | Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninovou směs a rozmíchaná vejce. Mísu přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 130°C zhruba 20 minut. V polovině pečení pokličku sejmeme a zapečeme dozlatova. |
4 | Nákyp podáváme s řeřichou. |