Ragú z chřestu a hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z chřestu a hub
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15056 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1,5 kg | Chřest bílý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 šálek | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
12 ks | Vejce křepelčí |
1 l | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 283,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 154,6mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce křepelčí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z chřestu a hub postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natrvdo, slijeme, schladíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. |
2 | Chřest omyjeme, konce odřízneme a pokrájíme na stejně velké kousky. Vložíme do vroucího vývaru, povaříme 12 minut. Poté necháme okapat. |
3 | Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme na pánvi v rozpáleném oleji po 4 minuty. Poté přidáme okapaný chřest, nasekanou petržel, zalijeme 8 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme. |
4 | Ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme vejci a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.