Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15058

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
4 ks Cibule červená
1 špetka Cukr krupice
125 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 špetka Kmín drcený
700 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
3 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř cayenský
1 šálek Petržel - nať
100 g Provensálské koření
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 254kJ
8% Sacharidy 30 g
82% Tuky 62 g
27% Sodík 537 mg
51% Bílkoviny 28 g

Pikantní sekaná postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.

2

Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.

3

Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.

4

Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.

5

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept