Hovězí závitky plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky plněné zelím
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice |
400 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
425 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 78,5mg |
Draslík | 432,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Majoránka, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky. |
2 | Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut. |
3 | Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. |
4 | Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu. |
5 | Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.