Recept

Hovězí závitky plněné zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15061
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Hořčice
400 g Hovězí maso zadní
2 ks Jablka
1 špetka Majoránka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
425 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
7% Sacharidy 24 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 262 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí závitky plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky.

2

Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut.

3

Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.

4

Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu.

5

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept