Zeleninová polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15064 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cuketa |
300 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 812,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Fazolové lusky zelené, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do zeleninového vývaru spolu se slaninou pokrájenou na plátky a vaříme do měkka. |
2 | Polévku podle chuti osolíme, opepříme, před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.