Recept

Koláč svatého Antonína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15065

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mandle mleté
250 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
4 ks Vejce slepičí
150 ml Víno portské
2 polévková lžíce Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 019kJ
11% Sacharidy 39 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 29 mg
10% Bílkoviny 6 g

Koláč svatého Antonína postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, práškem do pečiva a portským vínem přidáme k utřené směsi. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhané ořechy, mandle a čokoládu.

2

Těsto vložíme do vymaštěné koláčové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. V polovině doby pečení posypeme povrch koláče nasekanými ořechy a dopečeme.

Poznámka

Servírujeme studené. Upečený koláč můžeme rozkrojit a naplnit krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept