Koláč svatého Antonína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč svatého Antonína
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15065 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mandle mleté |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
4 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 82,4mg |
Draslík | 115,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč svatého Antonína postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, práškem do pečiva a portským vínem přidáme k utřené směsi. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhané ořechy, mandle a čokoládu. |
2 | Těsto vložíme do vymaštěné koláčové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. V polovině doby pečení posypeme povrch koláče nasekanými ořechy a dopečeme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Upečený koláč můžeme rozkrojit a naplnit krémem.