Panuchos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panuchos
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15066 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole červené sterilované |
2 ks | Kuřecí prsa |
150 g | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 387,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 73,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Oregano sušené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka kukuřičná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panuchos postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku a sůl ve velké míse, přiléváme po troškách teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého lze udělat kuličky. Hněteme, až je těsto hladké, pak ho zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. |
2 | Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme oregano a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Vaříme cca 10 minut do měkka. Maso vyndáme, necháme trochu zchladnout a vidličkou natrháme na kousky. |
3 | Těsto rozdělíme na 12 kuliček, buď ručně, nebo v lisu na tortilly vytvoříme placky o průměru 6 cm. Opečeme na suché pánvi 15 - 20 vteřin z každé strany, vyjmeme a zabalíme do čisté utěrky. |
4 | Do každé tortilly vyřízneme kapsu asi 1 cm hlubokou, naplníme lžící fazolového pyré a plátkem vajíčka natvrdo. |
5 | Ve větší pánvi zahřejeme olej a tortilly smažíme z obou stran, až jsou křupavé a zlatohnědé. Hotové necháme okapat na ubrousku. Servírujeme po dvou na porci, navrch položíme kuřecí maso a ozdobíme cibulí nebo cibulovou pochoutkou. Dle chuti okořeníme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Mouku na tortilly použijeme klasickou mexickou masu harinu. Pokud nemáme fazolové pyré frioles de olla, rozmixujeme fazole v konzervě a okořeníme.