Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15066
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Fazole červené sterilované
2 ks Kuřecí prsa
150 g Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
7% Sacharidy 27 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 209 mg
35% Bílkoviny 20 g

Panuchos postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku a sůl ve velké míse, přiléváme po troškách teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého lze udělat kuličky. Hněteme, až je těsto hladké, pak ho zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.

2

Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme oregano a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Vaříme cca 10 minut do měkka. Maso vyndáme, necháme trochu zchladnout a vidličkou natrháme na kousky.

3

Těsto rozdělíme na 12 kuliček, buď ručně, nebo v lisu na tortilly vytvoříme placky o průměru 6 cm. Opečeme na suché pánvi 15 - 20 vteřin z každé strany, vyjmeme a zabalíme do čisté utěrky.

4

Do každé tortilly vyřízneme kapsu asi 1 cm hlubokou, naplníme lžící fazolového pyré a plátkem vajíčka natvrdo.

5

Ve větší pánvi zahřejeme olej a tortilly smažíme z obou stran, až jsou křupavé a zlatohnědé. Hotové necháme okapat na ubrousku. Servírujeme po dvou na porci, navrch položíme kuřecí maso a ozdobíme cibulí nebo cibulovou pochoutkou. Dle chuti okořeníme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Mouku na tortilly použijeme klasickou mexickou masu harinu. Pokud nemáme fazolové pyré frioles de olla, rozmixujeme fazole v konzervě a okořeníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept