Recept

Sopes s náplní picadillo

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15067
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Hovězí maso mleté
0,3 kávová lžička Hřebíček
3 polévková lžíce Hrozinky
0,5 kávová lžička Kmín drcený
25 g Mandle
250 g Mouka kukuřičná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Sádlo škvařené
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
13% Sacharidy 47 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 100 mg
23% Bílkoviny 13 g

Sopes s náplní picadillo postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí ve velké míse, přidáme vychlazené sádlo, krátce zapracujeme a přilijeme teplou vodu. Hněteme, až je těsto hladké a jdou z něho vytvořit kuličky. Zatím ho odložíme.

2

V hrnci zahřejeme olej, přidáme maso a smažíme na prudkém ohni, až trochu zhnědne. Přimícháme drcený česnek, smažíme ještě 2 - 3 minuty, vsypeme nakrájenou papriku, sherry, protlak a koření. Smažíme dalších 5 minut, poté přidáme hrozinky a sekané mandle. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Maso musí být dobře propečené a směs vlhká, ne však mokrá. Udržujeme teplé.

3

Těsto rozdělíme na 6 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vytvoříme placičky o průměru 10 cm. Smažíme na suché pánvi z obou stran do hněda. Přendáme na talíř a prohneme okraje, aby se vytvořil košíček.

4

Naplníme směsí a podáváme horké. Můžeme posypat petrželí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Mouku použijeme mexickou na tortilly - masa harina. Můžeme také použít kupované tortilly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept