Sopes s náplní picadillo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sopes s náplní picadillo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15067 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Hovězí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
25 g | Mandle |
250 g | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 33,9mg |
Draslík | 331,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 89,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Hřebíček, Hrozinky, Kmín drcený, Mandle, Olej rostlinný, Paprika červená, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sopes s náplní picadillo postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí ve velké míse, přidáme vychlazené sádlo, krátce zapracujeme a přilijeme teplou vodu. Hněteme, až je těsto hladké a jdou z něho vytvořit kuličky. Zatím ho odložíme. |
2 | V hrnci zahřejeme olej, přidáme maso a smažíme na prudkém ohni, až trochu zhnědne. Přimícháme drcený česnek, smažíme ještě 2 - 3 minuty, vsypeme nakrájenou papriku, sherry, protlak a koření. Smažíme dalších 5 minut, poté přidáme hrozinky a sekané mandle. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Maso musí být dobře propečené a směs vlhká, ne však mokrá. Udržujeme teplé. |
3 | Těsto rozdělíme na 6 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vytvoříme placičky o průměru 10 cm. Smažíme na suché pánvi z obou stran do hněda. Přendáme na talíř a prohneme okraje, aby se vytvořil košíček. |
4 | Naplníme směsí a podáváme horké. Můžeme posypat petrželí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Mouku použijeme mexickou na tortilly - masa harina. Můžeme také použít kupované tortilly.