Kuřecí píšťaly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí píšťaly
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15070 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Salsa | |
---|---|
3 ks | Chilli paprička |
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Limetka |
3 ks | Rajčata |
Kuřecí píšťaly | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Feta |
12 ks | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 23,9mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Limetka, Rajčata, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí píšťaly postup přípravy receptu:
1 | Na salsu smícháme pokrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, limetkovou šťávu, svazek čerstvého, nasekaného koriandru, sůl, jemně nakrájenou cibuli a na jemno nasekanou čili papričku. |
2 | Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut na mírném plameni, až je maso měkké. Necháme trochu vychladnout, natrháme na kousky. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a utřený česnek, smažíme přibližně 5 minut, až cibule změkne, ale ještě nezhnědne. Přidáme maso, sůl, pepř, promícháme, sejmeme z ohně a přidáme rozdrobený sýr Feta. |
4 | Tortilly napaříme, aby byly ohebné. Na každou položíme lžíci náplně, svineme, aby se utvořil pevný váleček a zajistíme párátkem. |
5 | V pánvi rozpálíme olej, z tortill odstraníme párátka a smažíme je 2 - 3 minuty do zlatova, často obracíme. Vyndáme na papírový ubrousek, ihned podáváme se salsou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Párátka můžeme odstranit až po pečení.