Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15070
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Salsa
3 ks Chilli paprička
0,5 ks Cibule
1 ks Koriandr čerstvý
0,5 ks Limetka
3 ks Rajčata
Kuřecí píšťaly
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
90 g Sýr Feta
12 ks Tortilla

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
31% Sacharidy 110 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 201 mg
38% Bílkoviny 22 g

Kuřecí píšťaly postup přípravy receptu:

1

Na salsu smícháme pokrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, limetkovou šťávu, svazek čerstvého, nasekaného koriandru, sůl, jemně nakrájenou cibuli a na jemno nasekanou čili papričku.

2

Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut na mírném plameni, až je maso měkké. Necháme trochu vychladnout, natrháme na kousky.

3

V pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a utřený česnek, smažíme přibližně 5 minut, až cibule změkne, ale ještě nezhnědne. Přidáme maso, sůl, pepř, promícháme, sejmeme z ohně a přidáme rozdrobený sýr Feta.

4

Tortilly napaříme, aby byly ohebné. Na každou položíme lžíci náplně, svineme, aby se utvořil pevný váleček a zajistíme párátkem.

5

V pánvi rozpálíme olej, z tortill odstraníme párátka a smažíme je 2 - 3 minuty do zlatova, často obracíme. Vyndáme na papírový ubrousek, ihned podáváme se salsou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Párátka můžeme odstranit až po pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept