Vejce s chorizem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s chorizem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15071 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 459,2mg |
Draslík | 621,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Oregano sušené, Rajčata, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s chorizem postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty. |
2 | Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme. |
3 | Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí. |
4 | Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.