Jednoduchý recept

Papriky v sýrové omáčce

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15072
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Paprika červená
2 ks Rajčata
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Sýr Gouda 45%
1 polévková lžíce Tequila silver

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 629kJ
3% Sacharidy 11 g
66% Tuky 50 g
51% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Papriky v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.

2

Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.

3

Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.

4

Podáváme teplé s tortillovými chipsy.

Poznámka

Sýr použijeme typu Monterey Jack.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept