Molettes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Molettes
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15073 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
225 g | Fazole vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Salsa rajčatová |
150 g | Sýr Čedar |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 54,4mg |
Draslík | 441,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole vařené, Salsa rajčatová, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Molettes postup přípravy receptu:
1 | Podlouhlé žemle překrojíme napůl, spodek lehce skrojíme, aby ležely rovně. Vydlabeme trochu střídy, lehce je pomažeme máslem. |
2 | Rozložíme na plech, pečeme 5 minut při režimu gril, aby byly křehké a zlatavé. Smažené fazole ohřejeme, navršíme je na žemle, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme na chvíli znovu pod gril, až se sýr rozpustí. |
3 | Podáváme s rajčatovou salsou a hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Vypadá to zajímavě