Vejce motuleňos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce motuleňos
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15074 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
225 g | Fazole černé |
150 g | Hrášek |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
75 g | Sýr Feta |
250 g | Tortilla |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 270,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Fazole černé, Hrášek, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Tortilla, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce motuleňos postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc máčet, slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Dáme do hrnce, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni 40 minut. Vmícháme nasekaný koriandr, sůl, pepř a udržujeme teplé. |
2 | Hrášek uvaříme do měkka, slijeme a necháme okapat. Tortilly napaříme nebo nahřejeme. |
3 | Usmažíme volská oka, uchováme teplá. Do oleje po vejcích přidáme kostičky šunky a hrášek, prohřejeme. |
4 | Tortilly položíme na nahřáté talíře, na každou dáme lžíci fazolí a vejce, které přelijeme lžící ostré chilli omáčky. Vejce obložíme hráškem se šunkou, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme se salsou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.