Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15075

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
1 ks Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Tortilla
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 266kJ
19% Sacharidy 67 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 283 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vejce rancheros postup přípravy receptu:

1

Tortilly nakrájíme na dlouhé proužky a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku.

2

Chilli papričky napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až slupka zčerná. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme, necháme 20 minut zapařit. Oloupeme slupku, vyjmeme semínka a nakrájíme na jemno.

3

Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme rozdrcený česnek, jarní cibuli nasekanou najemno a smažíme 2 - 3 minuty do měkka. Vmícháme spařené, oloupané a nakrájené rajče a dusíme ještě 3 - 4 minuty, pak vmícháme nakrájené chilli, podusíme ještě minutu.

4

Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až začnou tuhnout, vlijeme smetanu, aby se proces tuhnutí zpomalil a směs byla spíše krémová než pevná.

5

Přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Proužky tortilly nandáme na talíře a rozložíme na ně vejce. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept