Vejce rancheros - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce rancheros
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15075 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibule |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tortilla |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 509,4mg |
Draslík | 620,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Rajčata, Sůl, Tortilla, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce rancheros postup přípravy receptu:
1 | Tortilly nakrájíme na dlouhé proužky a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku. |
2 | Chilli papričky napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až slupka zčerná. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme, necháme 20 minut zapařit. Oloupeme slupku, vyjmeme semínka a nakrájíme na jemno. |
3 | Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme rozdrcený česnek, jarní cibuli nasekanou najemno a smažíme 2 - 3 minuty do měkka. Vmícháme spařené, oloupané a nakrájené rajče a dusíme ještě 3 - 4 minuty, pak vmícháme nakrájené chilli, podusíme ještě minutu. |
4 | Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až začnou tuhnout, vlijeme smetanu, aby se proces tuhnutí zpomalil a směs byla spíše krémová než pevná. |
5 | Přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Proužky tortilly nandáme na talíře a rozložíme na ně vejce. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.