Pepitas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepitas
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15077 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
130 g | Dýňová semínka |
1 ks | Limetka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 320,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cukr krupice, Dýňová semínka, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Pepitas postup přípravy receptu:
1 | Menší pánev se silným dnem nahřejeme, vložíme dýňová semena a několik minut je pražíme nasucho za stálého míchání, dokud se nezvětší. |
2 | Přidáme drcený česnek, ještě pár minut pražíme za stálého míchání. Osolíme, přidáme rozdrcená sušená chilli a promícháme. Vypneme oheň, pánev necháme na sporáku, semena posypeme cukrem a zatřeseme pánví, aby byla všechna dobře obalená. |
3 | Pepitas vysypeme do mísy a ihned podáváme se čtvrtkou limetky na pokapání. Semena se mohou nechat vychladit a uschovat v uzavřené nádobě. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Semena nesmíme spálit, jinak budou hořká.