Recept

Hrachová polévka s kachním masem a kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15081
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Cibule
2 ks Feferony
250 g Hrách loupaný
2 ks Kachní prsa
500 g Kapusta hlávková
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
17% Sacharidy 63 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 242 mg
63% Bílkoviny 36 g

Hrachová polévka s kachním masem a kapustou postup přípravy receptu:

1

Hrách spolu s nakrájenou cibulí a bobkovým listem namočíme do litru vody. Druhý den hrách v téže vodě uvaříme do měkka (asi 60 minut).

2

Kachní prsa omyjeme, stáhneme kůži, nasekáme ji a na pánvi vyškvaříme. Škvarky vyjmeme, na tuku opékáme prsíčka po každé straně 10 minut. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.

3

Očištěnou kapustu rozkrájíme na nudličky, dusíme na rozehřátém tuku asi 15 minut. Přidáme nasekané feferonky, osolíme a opepříme.

4

Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vložíme nakrájené maso, kapustu, škvarky, podle chuti přisolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept