Recept

Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15082
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
400 g Těstoviny čtyřvaječné
2 l Voda pitná
750 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
26% Sacharidy 92 g
21% Tuky 15 g
51% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat.

2

Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne.

3

Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

4

Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova.

5

Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept