Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15085 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole vařené |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata zelená |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole vařené, Hřebíček mletý, Kmín drcený, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Rajčata zelená, Skořice mletá, Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme chilli papričku bez semen, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme 10 minut až se maso uvaří a chilli změkne. Hotové, trochu zchladlé maso natrháme na kousky a chilli jemně pokrájíme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, přidáme drcený česnek, mleté koření a smažíme 3 minuty. Přidáme tomatillos v konzervě a vařené fazole, vaříme ještě 5 minut, poté přidáme maso a koření. |
3 | Tortilly nahřejeme nad párou nebo v mikrovlné troubě. Osminu fazolové náplně položíme doprostřed tortilly a složíme obě strany dovnitř. Poté spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil úhledný balíček. Zajistíme párátkem. |
4 | Olej rozpálíme ve větší pánvi, chimichangu usmažíme do křupava, jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje, necháme vykapat na papírovém ubrousku. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Tomatillos můžeme nahradit zelenými rajčaty v konzervě. Fazole použijeme odrůdy pinto a necháme je přes noc máčet ve vodě.