Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15086

Ingredience

1 ks Brambory
1 ks Cibule
150 g Hrozinky
2 ks Jablka
800 g Kuřecí stehna
115 g Mandle
115 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 ml Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Tequila silver
350 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
12% Sacharidy 43 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 269 mg
44% Bílkoviny 25 g

Opilé kuře postup přípravy receptu:

1

Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat.

2

Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu.

3

Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu.

Poznámka

Podáváme teplé s rýží a tortillami, posypané čerstvými bylinkami. Plantain můžeme nahradit bramborou nebo zcela vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept