Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15086
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Hrozinky
2 ks Jablka
800 g Kuřecí stehna
115 g Mandle
115 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 ml Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Tequila silver
350 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
12% Sacharidy 43 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 269 mg
44% Bílkoviny 25 g

Opilé kuře postup přípravy receptu:

1

Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat.

2

Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu.

3

Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu.

Poznámka

Podáváme teplé s rýží a tortillami, posypané čerstvými bylinkami. Plantain můžeme nahradit bramborou nebo zcela vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept