Opilé kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé kuře
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15086 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
800 g | Kuřecí stehna |
115 g | Mandle |
115 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 ml | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Tequila silver |
350 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 564,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 150,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hrozinky, Jablka, Kuřecí stehna, Mandle, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Tequila silver, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé kuře postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat. |
2 | Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu. |
3 | Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu. |
Poznámka
Podáváme teplé s rýží a tortillami, posypané čerstvými bylinkami. Plantain můžeme nahradit bramborou nebo zcela vynechat.