Recept

Zapečené zelí se sýrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15087
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Jablka
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Tymián sušený
3 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
4% Sacharidy 15 g
49% Tuky 37 g
35% Sodík 707 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zapečené zelí se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí na jemno nakrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, necháme zesklovatět na oleji. Po částech přidáme zelí a osmahneme, vmícháme nasekanou petrželku.

2

Oloupané jablko krájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, smetanu a vmícháme nastrouhanou goudu a připravené jablko. Směs osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a tymiánem.

3

Zelí a omáčku střídavě klademe do vymaštěné zapékací mísy. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.

4

Pokrm pečeme pod pokličkou asi 20 minut, potom bez pokličky zapékáme dalších 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept