Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1509

Ingredience

300 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
300 g Džem meruňkový
400 g Kompot meruňkový
400 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
100 ml Sherry brandy
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
800 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 872kJ
26% Sacharidy 95 g
36% Tuky 27 g
6% Sodík 114 mg
27% Bílkoviny 15 g

Omeleta Monaco (minutka) postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

2

Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.

3

Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.

4

Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.

5

Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.

6

Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.

7

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept