Rajčata plněná bramborovým sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná bramborovým sýrovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15092 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
100 g | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Rajčata, Salát římský, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tymián čerstvý, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná bramborovým sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce asi 30 minut, slijeme a necháme vychladnout. |
2 | Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu vydlabeme. Tymián omyjeme, lístky otrháme a smícháme s rajčatovou dužinou, rozmačkaným sýrem a zakysanou smetanou. |
3 | Připravené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do rajčatovo-sýrového krému. Směsí naplníme vydlabaná rajčata. |
4 | Omyté listy salátu osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Rajčata podáváme se salátem a pokrm ozdobíme lístky tymiánu.