Recept

Jehněčí guláš s lilky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15094
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
600 g Jehněčí kýta
2 ks Lilek
6 polévková lžíce Olej sójový
2 polévková lžíce Ořechy Kešu
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 046kJ
4% Sacharidy 15 g
49% Tuky 37 g
25% Sodík 491 mg
55% Bílkoviny 31 g

Jehněčí guláš s lilky postup přípravy receptu:

1

Kešu oříšky opražíme na pánvi. Omyté lilky nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje, vyjmeme a odložíme stranou.

2

Jehněčí kýtu omyjeme, nakrájíme na kostky a spolu s oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem po částech opékáme na 5 lžících oleje. Osolíme a opepříme.

3

K masu přidáme nakrájená rajčata, 2/3 skořice, špetku tymiánu a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Během dušení občas podlijeme vodou. Nakonec vmícháme lilky a dusíme ještě 10 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme zbylou skořicí. Pokrm posypeme opraženými oříšky.

Poznámka

Podáváme s červenou čočkou vařenou ve smetaně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept