Jehněčí guláš s lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš s lilky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
600 g | Jehněčí kýta |
2 ks | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej sójový |
2 polévková lžíce | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Lilek, Ořechy Kešu, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej sójový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš s lilky postup přípravy receptu:
1 | Kešu oříšky opražíme na pánvi. Omyté lilky nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje, vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Jehněčí kýtu omyjeme, nakrájíme na kostky a spolu s oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem po částech opékáme na 5 lžících oleje. Osolíme a opepříme. |
3 | K masu přidáme nakrájená rajčata, 2/3 skořice, špetku tymiánu a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Během dušení občas podlijeme vodou. Nakonec vmícháme lilky a dusíme ještě 10 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme zbylou skořicí. Pokrm posypeme opraženými oříšky. |
Poznámka
Podáváme s červenou čočkou vařenou ve smetaně.